Książki/Podręczniki/Skrypty

StartKsiążki/Podręczniki/Skrypty
Rozwiń

Monografe książkowe

metals.jpg
Szefer P. (2002). Metals, Metalloids and Radionuclides in the Baltic Sea Ecosystem, Elsevier Science B.V., Amsterdam, 766 pp.
mineral.jpg
Szefer P., Nriagu J.O. – Eds. (2007) Mineral Components in Foods, CRC Press – Taylor & Francis, FL, 480 pp.
analitycal.jpg
Namieśnik J., Szefer P. (2010). Analytical Measurements in Aquatic Environments, Taylor & Francis Group, LLC, 503 pp.
Monitoring.jpg
Albaiges J., Bebianno M.J., Camphuysen K., Cronin M., de Leeuw J., Gabrielsen G.W., Hutchinson T., Hylland K., Janssen K., Jansson B., Jenssen B.M., Roose P., Schulz-Bull D., Szefer P. (2011). Monitoring Chemical Pollution in Europe’s Seas – Programmes, Practices and Priorities for Research. Position Paper 16, Marine Board, European Science Foundation, Ostend, Belgium, 108 pp.
Maralte.jpg
Nriagu J.O., Pacyna J., Szefer P., Markert B., Wünschmann S., Namiesnik J. (2012). Heavy Metals in the Environment – Selected Papers from the 15th ICHMET Conference, Maralte BV, The Netherlands, 376 pp.

Skrypty/Podręczniki

  • Lebiedzińska A., Szefer P. (Red.) (2009). Żywność – Żywienie – Zdrowie. Bromatologiczna ocena jakości żywności i wybrane elementy z żywienia człowieka. Wydawnictwo GUMed, 277 stron.